Onze missie en visie

Missie De Overmolen
De Overmolen is een actief pluralistische organisatie die creatieve en duurzame antwoorden ontwikkelt voor (hoofd)stedelijke samenlevingsproblemen, al dan niet in partnerschap met anderen en/of zij die door de mazen van het net vallen.

Visie De Kleppe
Iedereen heeft nood aan vakantie. Zo kan je even ontsnappen aan de dagelijkse routine, je zorgen even loslaten, wat extra zuurstof en energie tanken om even stil te staan bij het leven. Voor mensen die veel zorg nodig hebben, in armoede leven of een beperking hebben, zijn er weinig vakantiecentra waar ze gemakkelijk terecht kunnen.
De Kleppe is een plek waar iedereen welkom is. Dit vakantiecentrum biedt aangepaste, comfortabele en betaalbare infrastructuur. Er zijn activiteiten met dieren en in de natuur. Het is een plek om tot rust te komen.
Het begrip inclusie wordt in De Kleppe dagelijks in de praktijk gebracht. Bezoekers, vrijwilligers, personeelsleden, de medewerkers die er werkervaring opdoen … iedereen is gelijkwaardig en iedereen is welkom. Elke bezoeker krijgt er een volwaardige plek en er wordt samen tijd gemaakt om naar elkaar te luisteren. Daarbij is het uitgangspunt dat elk individu talenten heeft, en dat iedereen van iedereen kan leren.