Sociale tewerkstelling

Het begrip inclusie wordt ook in de werking in de praktijk gebracht. Bezoekers, vrijwilligers, personeelsleden, de medewerkers die er werkervaring opdoen. Iedereen is gelijkwaardig en iedereen is welkom. Elke bezoeker krijgt er een volwaardige plek en er wordt samen tijd gemaakt om naar elkaar te luisteren. Daarbij is het uitgangspunt dat elk individu talenten heeft, en dat iedereen van iedereen kan leren.

Ik kan hier mezelf in kwijt in een ontspannen sfeer, ondanks de drukke agenda, waarin je kan samenwerken met mensen van diverse origine en achtergrond, met of zonder samenwerkingservaring. Ondertussen is De Kleppe mijn tweede leven geworden. (Rik, medewerker)

Het verhaal van Laurie: de mooiste eerste werkervaring ooit

Laurie kwam 3 jaar geleden uit Kameroen naar België. Haar rechtendiploma wordt helaas in ons land niet erkend. Met een eerste job op De Kleppe werkt ze aan haar cv en haar kansen op de arbeidsmarkt.
Lees haar verhaal op de website van Iedereen verdient Vakantie.


Werk in Zorg, Zorg om Werk

We bieden niet enkel activiteiten aan voor bijzondere doelgroepen, wij doen dat ook samen met kwetsbare medewerkers. Met het project Werk in Zorg, Zorg om Werk worden mensen ingeschakeld met een bijzonder tewerkstellingsstatuut. Dit gebeurt in samenwerking met het OCMW van Brakel en Geraardsbergen.

Onze medewerkers worden betrokken bij het trainen en begeleiden van de dieren. Dieren verzorgen is namelijk erg geschikt om zorgvuldig en gestructureerd te leren werken en een goede werkhouding te ontwikkelen.Daarnaast krijgen ze ook andere taken. Ze staan mee in voor het onderhoud van de tuin en de gebouwen, helpen tijdens de activiteiten, doen administratief werk, enz. Iedereen werkt mee volgens eigen vaardigheden en mogelijkheden.