Annemie is onze vrijwilliger van het jaar

  • Posted on: 5 July 2021
  • By: vrijwilliger

Tijdens de inbak van de houtoven vierden we ook Annemie als vrijwilliger van het jaar. Annemie is niet alleen sinds de start van De Kleppe betrokken bij ons project. Zij is ook één van de grote bezielers die mee de vrijwilligerswerking op poten zette. Een top ambassadrice voor De Kleppe… en vooral superfijne madam, geliefd door iedereen hier op De Kleppe.


Proficiat Annemie!
Dankjewel dankjewel Ik moet eerlijk toegeven dat het mij wel raakt. Ik heb altijd gezegd dat ik niet in aanmerking moet komen voor deze titel. “Vrijwilliger van het jaar”, dat komt hier eigenlijk iedereen toe. Iedereen zet zich zo hard in voor De Kleppe. Maar nu jullie mij er zo mee verrassen… het doet mij wel iets. Heel erg bedankt allemaal.

Je bent al van in het prille begin betrokken bij de werking van De Kleppe. Hoe is het eigenlijk allemaal begonnen?
Ik ken het hier al van in de tijd van de Zusters nog, dat klopt. Hoe is dat gegaan? Toen Johnny De Mot de eerste plannen had om hier in Everbeek zorgvakanties voor kwetsbare mensen te organiseren, zijn wij met elkaar in contact gekomen. Door mijn job heb ik altijd een uitgebreid netwerk gehad, en dat kwam van pas natuurlijk. Zo heb ik van in het begin mee mijn schouders onder De Kleppe kunnen zetten, door mensen aan te spreken, warm te maken voor het project, contacten te leggen…

Vandaag ben je nog altijd heel erg betrokken.
Ja, ik doe wat ik kan hé. Ik vertegenwoordig De Kleppe in de Raad van Bestuur van De Overmolen, ik zit in de Stuurgroep, hou me bezig met de uitbouw van zorgnetwerk rond De Kleppe… vanalles een beetje.

Je hebt echt een hart voor De Kleppe.
Als ik hier nu vandaag rondkijk, als je ziet hoeveel diversiteit hier is, dat doet mij echt iets. En de warme sfeer, ik denk dat je dat nergens anders vindt. Mensen die op De Kleppe terecht komen, bijvoorbeeld in de sociale tewerkstelling, hebben echt geluk denk ik. Ze komen terecht in een hechte groep, met respect voor elkaar. Iedereen heeft zijn plaats en mag er zijn. We luisteren naar elkaar en leren allemaal van elkaar. Dat is toch echt een mooi uitgangspunt?Gerda en Paul kondigden onze Vrijwilliger van het Jaar aan. Zij hadden de volgende mooie woorden klaar:


Wat is het lang geleden dat we nog een keertje iemand in de bloemetjes konden zetten. Vandaag is het een héél speciaal iemand. Iemand die voor De Kleppe heel veel betekent en onmisbaar is! Van afzwaaien is dus zeker geen sprake.

Wikipedia omschrijft een vrijwilliger als “iemand die uit vrije wil werkzaamheden verricht, buiten een vast dienstverband”. Die omschrijving is best wel heel pover voor de persoon die we vandaag voor ogen hebben. Het is dé vrijwilliger, iemand die achter de schermen heel wat onzichtbaar werk verricht. Iemand met vele talenten, iemand met een luisterend oor, steeds klaar met goede raad voor iedereen, super bemiddelaar in alle discretie. Iemand met oog voor kunst en decoratie binnen de Kleppe-muren. Iemand die helpt bij allerlei zaken: festiviteiten, bedden opmaken, onthaalmomenten invullen, lobbyen bij diverse sponsors en service clubs, met relaties in de zakenwereld en tentakels naar de politiek.

Aanwezigheid op festiviteiten is een must, zelfs al moet de bedoelde vrijwilliger hier hemel en aarde voor bewegen. Zij loodste De Kleppe vorig jaar mee door de Corona crisis, zet zich in voor het Zorgnetwerk , is lid van onze Stuurgroep en vooral… zij is de stem en de spreekbuis van De Kleppe in de Raad van Bestuur van De Overmolen.

Hoewel zijzelf verkondigt dat zij voor deze titel niet in aanmerking komt, heeft De Stuurgroep hier unaniem anders over geoordeeld. Een betere ambassadrice voor De Kleppe bestaat niet! Er is maar één iemand die zo geliefd is door allen in De Kleppe…. Een wijze en straffe Madam. Graag een oorverdovend applaus voor de Vrijwilliger van het jaar 2021….. Annemie Rousseau