De Kleppe leeft dankzij onze vrijwilligers

 • Posted on: 3 December 2021
 • By: vrijwilliger

Je hebt het waarschijnlijk al een aantal keer gelezen in artikels op onze website of sociale media: het is dankzij onze vrijwilligers dat De Kleppe draait!
Dit is gemakkelijk gezegd en gemakkelijk gelezen. Maar we maken dit graag toch eens heel concreet. Lees mee wat er op een doorsnee vrijdag op De Kleppe gebeurt!

 • Buiten zijn van ’s morgens vroeg een aantal vrijwilligers in de weer. Met heel veel liefde, passie en geduld verzorgen ze de dieren.
 • In het bureel gaat een vrijwilliger aan het werk die de boekingen en administratie van onze vakantiehuizen regelt. Elke dag beantwoordt ze e-mails en telefoons, legt ze boekingen vast, zorgt ze dat werkelijk alles geregeld is zodat onze gasten een zorgeloze vakantie tegemoet gaan.
 • Een andere vrijwilliger zorgt ervoor dat iedereen die een gift deed aan De Kleppe een mooie bedankbrief in de bus krijgt.
 • De vrijwilligers die zich inzetten in het feestcomité hebben net vergaderd over hoe onze volgende opendeurdag er zal uitzien. Vergunningen aanvragen, materiaal bestellen, promotie maken, entertainment vastleggen… er komt ontzettend veel bij kijken.
 • 10u in de ochtend… een tiental vrijwilligers spreekt af op De Kleppe voor “de wissel”, een wekelijks ritueel op vrijdag. De gasten van deze week vertrekken. De onthaalvrijwilliger is present om met de verantwoordelijke van de groep de check-out te doen. Daarna schieten de andere vrijwilligers in gang: er worden inventarissen gemaakt, nieuwe lakens op alle bedden gelegd (als een groep toekomt op De Kleppe verwelkomen we hen graag met proper opgemaakte bedden zodat de vakantie meteen zorgeloos start), een check gedaan van keukenmateriaal… Er is tijd voor een lach en een babbel, maar er wordt goed doorgewerkt… de volgende groep gasten komt immers om 15u deze middag aan.
 • Terwijl de onderhoudsploegen onze vakantiehuizen opnieuw op en top proper maken voor de volgende gasten, zetten de logistieke medewerkers nieuwe zorghulpmiddelen klaar voor de volgende groep. Gasten die op De Kleppe verblijven en zorg nodig hebben, kunnen gratis de nodige zorghulpmiddelen gebruiken. Ze kunnen ook een aanvraag doen om zorgpersoneel uit de streek te laten langskomen tijdens hun vakantie. Deze aanvraag wordt voor hen in orde gebracht door onze zorgvrijwilligers.
 • In de belevingstuin van De Kleppe is het ondertussen gezellig druk. De vrijwilligers van de buitenploeg werken er samen met mensen in sociale tewerkstelling, de stagiairs dierenzorg, de begeleiders Groene Zorg. De kracht en de schoonheid van De Kleppe is dat zoveel mensen met verschillende achtergronden samenkomen en hun talenten inzetten voor anderen.
 • In de namiddag is er een dierenbeleving gepland voor de gasten. De vrijwilligers die werken met de geitjes en de ezels zijn op post. Veel van hen werken al jaren met ‘hun’ dieren samen. Voor elk belevingsmoment kunnen we op hen rekenen.
 • De volgende groep gasten komt toe. De onthaalvrijwilliger die zich heeft opgegeven om de check-in te doen, verwelkomt ze en geeft alle informatie voor hun verblijf. Na de rondleiding en de uitgebreide check-in laat ze haar gsm-nummer achter bij de gasten: “Als er iets is, bel maar…”.
 • De volgende dag start alles opnieuw… de vrijwilligers die tijdens het weekend de dieren komen verzorgen, de onthaalvrijwilligers die onder elkaar afspreken wie de volgende gasten komt verwelkomen, de vragen van geïnteresseerde gasten worden ook in het weekend beantwoord… De Kleppe blijft draaien. • We kunnen niet anders dan ontzettend dankbaar zijn voor zoveel warm engagement!

  Dankjewel top-vrijwilligers van De Kleppe!

  Samen blijven schitteren!