Sociale tewerkstelling

Het begrip inclusie wordt ook in de werking in de praktijk gebracht. Bezoekers, vrijwilligers, personeelsleden, de medewerkers die er werkervaring opdoen. Iedereen is gelijkwaardig en iedereen is welkom. Elke bezoeker krijgt er een volwaardige plek en er wordt samen tijd gemaakt om naar elkaar te luisteren. Daarbij is het uitgangspunt dat elk individu talenten heeft, en dat iedereen van iedereen kan leren.

Ik kan hier mezelf in kwijt in een ontspannen sfeer, ondanks de drukke agenda, waarin je kan samenwerken met mensen van diverse origine en achtergrond, met of zonder samenwerkingservaring. Ondertussen is De Kleppe mijn tweede leven geworden. (Rik, medewerker)

Werk in Zorg, Zorg om Werk


We bieden niet enkel activiteiten aan voor bijzondere doelgroepen, wij doen dat ook samen met kwetsbare medewerkers. Met het project Werk in Zorg, Zorg om Werk worden mensen ingeschakeld met een bijzonder tewerkstellingsstatuut. Dit gebeurt in samenwerking met het OCMW van Brakel en Geraardsbergen.

Onze medewerkers worden betrokken bij het trainen en begeleiden van de dieren. Dieren verzorgen is namelijk erg geschikt om zorgvuldig en gestructureerd te leren werken en een goede werkhouding te ontwikkelen.Daarnaast krijgen ze ook andere taken. Ze staan mee in voor het onderhoud van de tuin en de gebouwen, helpen tijdens de activiteiten, doen administratief werk, enz. Iedereen werkt mee volgens eigen vaardigheden en mogelijkheden.