Actief met dieren

Veel mensen voelen zich aangetrokken tot dieren. Op De Kleppe leven kippen, konijnen, geiten, varkens, ezels en paarden.
Onze vrijwilligers en medewerkers laten je graag kennis maken met de dieren. Tijdens een belevingsmoment maak je – als je dit zelf wil - echt contact met de dieren, op jouw ritme. Deze interactie zorgt vaak voor intense en leuke momenten.

Het was genieten voor haar en voor ons. Whow… Hannelore is anders zo timide maar bij de geiten liet ze haar stem horen! Het welgemeende applaus van ons deed haar groeien.

De Kleppe belevingsnamiddag

Voor groepen tot 21 personen.
Tijdens een Kleppe-belevingsnamiddag geniet je van onze Kleppe-dieren en onze belevingstuin. Onze vrijwilligers plannen verschillende activiteiten. Het contact tussen mens, dier en natuur staat centraal. De belevingsmomenten zijn er voor iedereen. Alle locaties zijn rolstoeltoegankelijk en de werking is op maat van je groep.

 • Onze geitjes zijn slimme en aanhankelijke diertjes; in onze overdekte, ruime geitenpiste laten ze zien wat ze kunnen. De geitenfluisteraars zingen voor jullie “het geitenlied” bij de start van de activiteit!
  NIEUW: de geitenpiste is ook aan de binnenkant verhard zodat deze helemaal toegankelijk is voor rolstoelen.
 • Ga met onze vrijwilligers op stap met de vriendelijke Kleppe-ezels. Eerst maak je rustig contact met de dieren en mag je een deugddoende borstelbeurt geven. Dan ga je op wandeling. De tocht verloopt rustig en gestructureerd onder het toezicht van onze ezelpolitie.
 • NIEUW: onze paarden Sam en Nadine doen strekoefeningen op muziek; de deelnemers kunnen gezellig meedoen! Sam, Nadine en pony Indy houden daarna ook wel van een goede borstelbeurt.
 • Een leuke tuinbeleving behoort ook tot de mogelijkheden : ruik, proef, voel en geniet van onze prachtige belevingstuin!

We verzorgen de belevingsdag steeds op maat van je groep. Sluit je graag af met een bezoek aan onze snoezelruimte om alle prikkels te verwerken? Samen de dieren eten geven is een fijne manier om bij de start van de belevingsdag contact te leggen en soms een eerste angst te overwinnen... We bekijken samen met jou graag de mogelijkheden.

Praktisch:

 • Vraag ruim op voorhand je belevingsnamiddag aan
 • Op dinsdag of donderdag (mits beschikbaarheid van onze vrijwilligers), een halve dag van 13u30 tot 16u15. Alles op maat van de groep. De nodige pauzes worden voorzien.
 • Maximum 21 deelnemers. Voor de verschillende activiteiten splitsen we in kleinere groepjes (max 8 deelnemers per groepje).
 • Zorg zelf voor voldoende begeleiding.
 • Prijs: 10 euro p/p (minimum 60 euro per groep).

Heb je speciale noden en wensen voor je groep? Laat het weten bij je inschrijving.
voor meer info en inschrijvingen: tel. 055/42.37.53 of info@dekleppe.be

>> Download het stappenplan
Als hulpmiddel voor mensen met autisme (en alle andere personen die baat hebben bij een duidelijke structuur) hebben we een sociaal verhaal uitgewerkt voor de belevingsdag op De Kleppe. Met dit duidelijke stappenplan bereid je de belevingsdag optimaal voor en maak je de dag zo voorspelbaar mogelijk.

De dierenwerking op De Kleppe, dat is niet kijken naar kunstjes van dieren. Dan kan je ook naar het dolfinarium gaan. Neen, hier is een belevingsmoment echt BELEVEN, aanraken, kijken, voelen, leren van elkaar… (vrijwilliger Jurgen)

De Kleppe dierenverzorging

ENKEL voor gezinnen met kinderen (maximum 4 kinderen)
Je kan tijdens je verblijf op zaterdagmorgen eens aansluiten om de dieren te voederen en te verzorgen. Een super leuke activiteit voor kinderen!
Praktisch:

 • We vragen dat je deze activiteit minstens een maand op voorhand aanvraagt
 • De dierenverzorging kan alleen maar doorgaan als er een Kleppe-vrijwilliger beschikbaar is
 • Je voorziet zelf begeleiding voor de kinderen tijdens deze activiteit
 • Wanneer? ENKEL op zaterdagmorgen om 9 uur stipt – afspraak onder de hangar om 9 u
 • Maximum 4 deelnemers – Zorg zelf voor begeleiding van de kinderen
 • Wij maken geen uitzondering voor grotere groepen noch voor andere dagen
 • Duur : ongeveer 1u30
 • Prijs: 5 euro p.p. als bijdrage in onze dierenwerking

Voor meer info en inschrijvingen: tel. 055/42.37.53 of info@dekleppe.be

Kleppe-ezel Fien heeft echt een speciale antenne. Wie even met zichzelf in de knoop zit, Fien voelt dat.. die gaat daar meteen bij, legt haar hoofd en laat zich knuffelen (vrijwilliger Lucia)