Houtoven, barbecue en vuur

Een rolstoeltoegankelijke houtoven en een grote gemetste barbecue, dat zijn de 2 nieuwste troeven voor onze mooie belevingstuin. En nieuwe leuke activiteiten voor onze bezoekers.

De houtoven

Onze houtoven is ook een stukje erfgoed. Op het domein van De Kleppe – een oud kloosterdomein - staat nog het oude broodhuisje van het voormalige klooster. Uit historische bronnen weten we dat daar vroeger ook een grote houtoven stond. We blazen dit stukje erfgoed en het ambacht van artisanaal bakken graag nieuw leven in! Voor de opbouw van de oven gebruikten we trouwens authentieke ovenstenen van een oude vervallen oven uit de buurt. De stenen kregen op De Kleppe een tweede thuis!
Uiteraard is de oven en het terrein volledig toegankelijk voor rolstoelen.


Zelf brood of pizza’s maken

Een hele fijne groepsactiviteit! Je kan alles zelf doen: deeg maken met de grote professionele kneder, pizza’s rollen en zelf beleggen, bakken in de oven en smullen!
We hebben alle recepten, ingrediëntenlijsten en boodschappenlijstjes ter plaatse. Jij kiest zelf of je alles zelf doet met je groep of met je kookploeg.

>>> Download hier het volledige draaiboek voor de houtoven.

In dit draaiboek vind je de handleiding voor de oven, het stappenplan om pizza te bereiden, recepten en de nodige boodschappen.

Wil je graag tijdens je verblijf gebruik maken van de houtoven? Laat het ons bij je boeking al weten.

Gebruik van de barbecue

Je kan tijdens je verblijf op aanvraag gebruik maken van de gemetste barbecue. Het enige dat we vragen is om na gebruik de roosters te reinigen en de as uit te vegen. Gasten in de Mini-Kleppes hebben een eigen mobiele barbecue ter beschikking.

Een kampvuur maken

Achteraan in de tuin is een grote vuurplaats. Hier mag je op aanvraag gerust een kampvuur maken. Hout wordt ter beschikking gesteld. Uiteraard moet het vuur volledig gedoofd worden bij het verlaten van de vuurplaats.