Dankjewel aan onze vrijwilligers!

  • Posted on: 20 September 2019
  • By: vrijwilliger
Dankdag vrijwilligers De Kleppe

Afgelopen zaterdag organiseerden we naar goede traditie onze “dankdag”, een dag om onze vrijwilligers nog eens extra te bedanken. Dankzij hen zijn er elke dag weer wonderen mogelijk op De Kleppe!

De vrijwilligers op De Kleppe, dat is bijna familie. Er is hier echt een ongedwongen, familiale sfeer” – Herman en Lucia, vrijwilligers

Dankzij Greta konden we onze dag starten met een uitgebreid bezoek aan haar museum ’t Aloam in Viane (Geraardsbergen). In een oude nog werkende watermolen kan je er een grote collectie gereedschappen zien van oude ambachten. Je ziet ook alles in werking, en opgesteld zoals het vroeger geweest is. We kregen van Jef een demonstratie van het malen, we zagen (en proefden!) hoe speculoos op ambachtelijke wijze gemaakt wordt, we mochten plaatsnemen in het klaslokaal van vroeger, we bezochten de oude drukkerij in werking… Er was zoveel te beleven dat we ruim over onze voorziene tijd gingen. Maar dat vond gelukkig niemand erg!

Terug op De Kleppe was het tijd voor gezellig samenzijn, met goed eten en drinken! Vanaf vrijdagmiddag waren vrijwilligers in de weer geweest om een superlekker “buffet van verschillende culturen” te voorzien. Iedereen die een specialiteit uit eigen streek had, mocht deze serveren. We hadden onder andere Brakelse kaas, tiramisu à la Onkerzele, barbecue, trippen uit Viane, Gentse uufflakke en Gruut bier. Lauri kreeg veel complimentjes voor haar Kameroense gerechten: fufu, gebakken banaan, kip met notensaus… overheerlijk! Alona liet ons kennismaken met echte Russische borsjt, een smakelijke groentesoep met o.a. rode biet, zure room en witte kool, en lekkere Russische salades. Beide dames hadden ook elk een toffe presentatie in elkaar gestoken om ons meer te vertellen over hun geboorteland en cultuur. Greta werd ook nog eens extra in de bloemetjes gezet als vrijwilliger van de maand. Het was een super gezellige middag en avond onder vrienden. Op deze manier samenzijn, dat is waar De Kleppe om draait. Iedereen is welkom en iedereen is gelijkwaardig. We maken tijd om naar elkaar te luisteren. Iedereen heeft talenten en we kunnen altijd van elkaar leren.

Super dat de vrijwilliger hier zo in de bloemetjes gezet wordt. Je mag hier altijd je mening zeggen, je wordt geapprecieerd – Chantal, vrijwilliger