Vakantie zonder drempels – voor mens en dier

  • Posted on: 16 July 2020
  • By: vrijwilliger
Vakantie in Mini-Kleppe 2

In juli konden we De Kleppe terug voorzichtig opstarten. Lien en Jarno waren bij de eerste gasten die we mochten ontvangen. Samen met assistente Liza en assistentiehonden Rasta en Taylor logeerden zij in de Mini-Kleppe 2. Het was hun eerste keer op De Kleppe, en wij wilden natuurlijk wel even weten hoe ze dat beleefden! Ze maakten graag even tijd voor onze vragen.

De medewerkers zijn hier echt heel lief. Ze komen regelmatig vragen of alles in orde is, of we nog iets nodig hebben.. echt wel een hartelijke ontvangst!

Jullie zitten hier gezellig geïnstalleerd. Hoe bevalt het hier tot nu toe?
Lien: Super! We zitten hier heel goed. Een comfortabel huisje, een mooie omgeving, een toegankelijk terrein… alles is in orde.
Jarno: De mensen van De Kleppe hebben zelfs speciaal een hekje geïnstalleerd zodat onze honden vrij in ons tuintje kunnen, dat is heel fijn!

We kunnen niet om de actualiteit heen. Vakantie in tijden van corona, dat is anders dan anders. Hoe ervaren jullie dit?
Lien: Zoals iedereen hebben we toch ook lang getwijfeld of we een vakantie zouden plannen. Je weet nooit of het wel kan doorgaan. Ik heb uiteindelijk ook echt wel last-minute geboekt. Maar nu ben ik echt blij dat we er zijn. Alles verloopt hier op een veilige manier zodat we toch echt van de vakantie kunnen genieten!
Liza: Eigenlijk verandert er voor ons drie niet zo heel veel. Als assistente ben ik tijdens de coronacrisis ook gewoon blijven doorwerken. We waren dus al een bubbel. En hier hebben we ons apart huisje met een eigen keuken en een eigen tuintje, zodat we ook niet echt direct contact hebben met andere gasten op De Kleppe. En op het terrein worden de corona-maatregelen goed nageleefd: er zijn informatieborden, handgel, mondmaskers, minder medewerkers op het terrein, ons huisje wordt vaker gekuist… alles wat nodig is om het veilig te houden.

Lien en Jarno, jullie hebben allebei een elektrische rolstoel en een assistentiehond. Waarmee moeten jullie allemaal rekening houden als jullie op vakantie gaan?
Lien: We hebben natuurlijk niet alleen een toegankelijk verblijf nodig, maar ook een waar de honden welkom zijn. Diervriendelijk en hélemaal toegankelijk, dat is niet zo makkelijk te vinden. Ik kom het jammer genoeg nog iets te vaak tegen dat een zaak beweert aangepast te zijn voor rolstoelen, maar dat er in de realiteit toch nog – letterlijk - drempels liggen.
Jarno: Om die dingen te checken heb ik ook een app. Dat is wel handig. Je wilt natuurlijk vermijden dat je een restaurant boekt, en dat je dan ter plaatse niet naar binnen kan.
Lien: Dat De Kleppe zelf alle nodige zorghulpmiddelen heeft, is wel een groot voordeel. Bij je reservatie laat je meteen weten wat je graag zou gebruiken, en de mensen van De Kleppe zorgen dan dat het klaarstaat. Hoog-laag bed, bedpapegaai, tillift.. het is hier allemaal. Terwijl ik daar in andere vakantieverblijven vaak zelf nog voor moet zorgen.

Lien, hoe ben je dan eigenlijk bij De Kleppe uitgekomen?
Via Iedereen Verdient Vakantie vond ik de informatie van De Kleppe. Ik heb dan online geboekt via de website. De reservatie verliep heel vlot. Ik kreeg direct de lijst van zorghulpmiddelen zodat ik kon aangeven wat we graag in het huisje wilden. En zoals Jarno zei, toen ze hier wisten dat we met assistentiehonden zouden komen, hebben ze direct het aparte tuintje afgemaakt met een hekje. De medewerkers zijn hier echt heel lief. Ze komen regelmatig vragen of alles in orde is, of we nog iets nodig hebben.. echt wel een hartelijke ontvangst!

Jullie blijven 10 dagen op De Kleppe. Wat hebben jullie al gedaan en wat staat er nog op de agenda?
Jarno: We hebben al mooie wandelingen gedaan. Dat is het voordeel van deze streek. Je kan hier direct op het domein vertrekken en je hebt direct een mooi wandelpad. Ook het Mijnwerkerspad in Brakel hebben we al afgestapt. Morgen plannen we de huifkartocht in Wannegem-Lede, en we hopen ook nog eens te gaan bowlen in Geraardsbergen. De website van De Kleppe geeft een mooi overzicht van toegankelijke activiteiten in de streek, dat is wel heel handig.

Ondertussen zitten hier al heel de tijd twee mooie Golden Retrievers me nieuwsgierig aan te kijken! Kan je wat meer vertellen over deze knappe dieren?
Lien: Mijn hond heet Rasta. Ze is al twee jaar bij mij. Ze helpt me bij heel wat dagdagelijkse handelingen: kleren uitdoen, dingen oprapen, deuren openen en sluiten, dingen komen brengen..
Jarno: Taylor is nu al een jaar bij mij als assistentiehond. De training start als puppy en duurt twee jaar. Daarna wordt er gekeken welke hond bij welk baasje past. En ik ben heel blij dat het voor mij Taylor geworden is!

Heel erg bedankt, en geniet nog van jullie vakantie! Hopelijk zien we jullie nog eens terug?
Het genieten zal zeker lukken. Voor ons is een verblijf op De Kleppe zeker voor herhaling vatbaar!