Openluchtklassen

Op vakantie met je klas!

Dieren en natuur in de Vlaamse Ardennen! Met de grote omheinde tuin en de vele boerderijdieren is De Kleppe het ideale domein voor openluchtklassen!


De Kleppe is een toegankelijk (A+) en autismevriendelijk vakantiecentrum voor groepen tot 55 personen. Vier vakantiehuizen kunnen met elkaar verbonden worden of apart geboekt worden. Het station van Geraardsbergen ligt op 6 km, de lijnbus stopt voor de deur. We bieden gratis zorghulpmiddelen en een professioneel zorgnetwerk in de buurt voor leerlingen die specifieke ondersteuning nodig hebben. Er is ook een time-out ruimte en een snoezelruimte. In de Grote Kleppe is er mogelijkheid tot projectie.


De parel van De Kleppe is de gemeenschappelijke belevingstuin, met boerderijdieren, barbecue, pingpongtafel, petanque, spelkoffers, theaterarena, kampvuurplaats, speeltuigen inclusief rolstoelschommel, en een traditionele houtoven om zelf pizza’s te maken. Iedereen kan meedoen: eigen deeg kneden, uitrollen, pizza beleggen en heerlijk smullen!


Wil je van dichtbij kennismaken met de boerderijdieren, plan dan een belevingsnamiddag samen met onze vrijwilligers. Een tuinbeleving kan ook: ruiken, voelen, proeven en genieten van alles wat onze tuin te bieden heeft!


De Kleppe ligt in het hart van de Vlaamse Ardennen en vlakbij het mooie Pays des Collines. Een schitterende omgeving waar altijd iets te beleven valt! Ter plaatse allerlei infobrochures beschikbaar. Je vindt in de buurt ook de recreatiedomeinen de Rijdtmeersen in Brakel (6km) en de Gavers in Geraardsbergen (10km). Of je kan naar dierenpark Pairi Daiza (23km).

Iedereen is welkom

De Kleppe is toegankelijk voor mensen met een fysieke, mentale of visuele beperking. Leerlingen die ondersteuning nodig hebben kunnen gratis de nodige zorghulpmiddelen gebruiken. De Kleppe kreeg ook in 2018 al het autismevriendelijk logo van Autisme Centraal, als eerste vakantiecentrum in Vlaanderen. Heel het domein, de ruimtes en de tuin zijn toegankelijk voor rolstoelen. Een snoezelruimte en een time-out ruimte staan ter beschikking.

Prijzen en reserveren

De Kleppe heeft 4 vakantiehuizen, apart te huren of met elkaar verbonden.
• Grote Kleppe - 28 personen
• Kleine Kleppe - 15 personen
• Mini-Kleppe 2 - 6 personen
• Mini-Kleppe 1 - 4 personen

  • Verblijf van 3 dagen of 5 dagen.
  • Je beschikt over een professioneel ingerichte keuken. Je staat zelf in voor de maaltijden. In de buurt vind je ook voldoende horeca en cateringdiensten.
  • Voor scholen voorzien we een vervroegde aankomst (vanaf 12u) en een later vertrek (om 12u).
  • Je kan meteen zelf
    een periode reserveren via ons online boekingssysteem
    . We houden die periode dan vrij en je hebt 14 dagen de tijd om de optie te nemen of niet.

Supplement:

  • Schooltarief voor de Belevingsnamiddag dierenbeleving is aan halve prijs: 5 € p.p.
  • Lakenpakket (verplicht): 10 € p.p.

Meer info nodig? Neem contact op via info@dekleppe.be