Toegankelijkheid

Iedereen heeft nood aan vakantie. Zo kan je even ontsnappen aan de dagelijkse routine, je zorgen even loslaten, wat extra zuurstof en energie tanken om even stil te staan bij het leven. Voor mensen die veel zorg nodig hebben, in armoede leven of een beperking hebben, zijn er weinig vakantiecentra waar ze gemakkelijk terecht kunnen. De Kleppe is een plek waar iedereen welkom is. Met aangepaste, comfortabele en betaalbare infrastructuur, en toegankelijke activiteiten, willen we de drempels wegnemen. Vakantie moet mogelijk zijn voor iedereen.

A+ label


De Kleppe heeft een A+ label. Dat wordt toegekend door Toerisme Vlaanderen en betekent dat het gebouw voldoet aan strenge toegankelijkheidsnormen en op comfortabele en zelfstandige wijze toegankelijk is.

Autismevriendelijk


Sinds De Kleppe in 2018 het autismevriendelijk logo van Autisme Centraal kreeg, werken we verder om onze gasten met ASS nog beter te kunnen ontvangen. Naast prikkelarme kamers en ruimtes, kleurencodes, Sclera pictogrammen (www.sclera.be), visualisaties, een belevingsaanbod op maat, onze Auti-box met hulpmiddelen,... stellen we nu met trots onze snoezelruimte en time-out ruimte voor! We ontwikkelden verder in samenwerking met Autisme Vlaanderen een aantal stappenplannen (sociale verhalen) die gebruikt kunnen worden om een verblijf op De Kleppe zo voorspelbaar mogelijk te maken.