Zorgnetwerk

Zorgnetwerk in de buurt

De Kleppe heeft een goed uitgebouwd netwerk van zorgverleners in de buurt, zoals verpleging, dokters, kinesisten en persoonlijk assistenten. Indien je naar één of twee zorgverlener(s) op zoek bent, kan je je vraag rechtstreeks met hen bespreken. Je vindt de contactgegevens van alle zorgverleners uit ons netwerk in onze zorgnetwerkfiche: download de fiche in PDF formaat of in WORD formaat.

Zorgteam De Kleppe coördineert

Indien er een zorgvraag is, neemt het gespecialiseerde zorgteam van De Kleppe graag de coördinatie op zich. Zo kan je al je vragen met slechts één contactpersoon bespreken. Vul hiervoor onze fiche Aanvraag zorgnetwerk in: download de fiche in PDF-formaat of in WORD-formaat. Stuur de ingevulde fiche naar info@dekleppe.be ten laatste 1 maand vooraf. Zo hebben wij voldoende tijd om alles te kunnen organiseren met het zorgnetwerk.

Alles liep op wieltjes, letterlijk en figuurlijk! De mensen waren enorm tevreden van de verzorging en de vriendelijkheid van de verpleegsters. Ook een speciale dank voor Uw tussenkomst voor de organisatie van de verpleging. (JKVZ+)

Persoonlijke assistentie

De Kleppe werkt samen met Agilitas Care (Agilitas in de zorgsector) voor het verlenen van persoonlijke assistentie. Zo kunnen ook mantelzorgers genieten van een onbezorgde vakantie!
Samen met Agilitas Care stel je het profiel op van de persoonlijke assistent die jou het best kan helpen, bijvoorbeeld:

  • persoonlijke assistentie voor kind/jongere ter plaatse om de ouders te ontlasten, zodat deze een uitstap kunnen maken.
  • persoonlijke assistentie voor volwassen budgethouders die activiteiten ter plaatse of in de streek kunnen organiseren en/of begeleiden.
  • een chauffeur die je begeleidt op uitstappen.

De tarieven zijn terug te vinden in deze praktische gids voor budgethouders (PDF). Het loon wordt op basis van het wettelijke minimum en volgens de opleiding van de assistent berekend. Indien de budgethouder het bedrag niet kan betalen, kan dit in overleg met de persoonlijke assistent nog worden aangepast.

Voor aanvragen en verdere informatie kan je contact opnemen met Agilitas Care via het nummer 015 64 24 00, elke weekdag van 08:30 tot 12:30 en van 13: 30 tot 17:30 of per e-mail : carewest@agilitas.be.

Zorgbudget

Mensen met een zorgbudget (persoonsvolgend budget) kunnen dit gebruiken om de diensten van de zorgverleners te betalen, alsook de overnachting en reiskosten van een persoonlijk assistent.