Vragen rond je verblijf?


Heb je vragen rond een verblijf op De Kleppe? Hieronder vind je alvast de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen. Je antwoord niet gevonden? Contacteer ons gerust via info@dekleppe.be.

Reserveren

Check-in / Check-out

Meebrengen

Gebruik en schoonmaak

Maaltijden

Bijzondere zorgen

Activiteiten

Tuin en dieren


Hoe kan ik een verblijf reserveren?

Je kan via onze website online je vakantie reserveren. Geef je gewenste periode in en je ziet meteen de beschikbaarheden.
Heb je eerst nog vragen? Wil je hulp bij het samenstellen van een verblijf op maat van je groep? Stuur gerust een mailtje naar info@dekleppe.be met je gegevens. Wij doen graag het nodige.
terug naar boven

Kan ik eerst op prospectie komen?

Zeker, maar dit kan enkel wanneer de accommodatie niet verhuurd is of tussen check-out en check-in van twee groepen. Maak een afspraak via info@dekleppe.be. Een van onze vrijwilligers leidt je dan graag eens rond op ons domein. Bezoeken tijdens het weekend zijn niet mogelijk.
terug naar boven

Waar vind ik de prijzen terug?

Op onze website vind je het overzicht van de De prijzen per accommodatie en per seizoen. Je kan daarna ook rechtstreeks boeken voor de gewenste periode: Ontvang je graag een persoonlijke offerte, stuur dan een mailtje met alle details naar info@dekleppe.be.
terug naar boven

Kunnen er bedden bijgeplaatst worden?

Het voorziene maximaal gebruik per verblijf (28/15/8/6) mag niet vergroot worden. Meer slaapgelegenheid door extra bedden te plaatsen, of eigen luchtmatrassen of veldbedden mee te brengen is niet toegestaan. Om redenen van brandveiligheid en onze uitbatingsvergunning mag geen extra slaapgelegenheid voorzien worden.
terug naar boven

Zijn er voorzieningen voor kleine kindjes?

Natuurlijk. We kunnen kinderbedjes en kinderstoelen voorzien. Je moet dan zelf enkel de lakens en dekentjes meebrengen. Vraag er tijdig naar tijdens reservatie.
terug naar boven

Wanneer moet mijn vakantie betaald zijn?

Na betaling van het voorschot (binnen de 14 dagen vanaf de boeking) is de reservatie definitief. De saldofactuur en de waarborg dient betaald te zijn ten laatste 7 dagen voor aankomst. Bij reservaties uitgevoerd 1 maand tot 2 dagen voor datum van het verblijf, dient het volledig bedrag meteen voldaan te worden.
terug naar boven

Hoe verloopt een check-in?

De Kleppe steunt op een grote vrijwilligerswerking. Bij aankomst word je hartelijk verwelkomd door één van onze onthaalvrijwilligers. Zij geven je een rondleiding, verschaffen de nodige info, de toegangscode van je accommodatie en/of de sleutels. Onze onthaalvrijwilligers komen speciaal naar De Kleppe voor een gepast onthaal en rondleiding. Daarom is het belangrijk om het afgesproken uur te respecteren en ons te verwittigen indien je door overmacht later aankomt.
terug naar boven

Vroeger of later aankomen?

De vorige gasten verlaten het vakantiehuis om 10u30. Pas daarna start de grondige schoonmaak zodat alles tijdig in orde kan gebracht worden om een net verblijf te kunnen aanbieden. Je kan aankomen tussen 15 en 20 uur.
terug naar boven

Hoe verloopt een check-out?

Net zoals bij aankomst komt één van onze onthaalvrijwilligers langs en controleert samen met jou de accommodatie. Indien je dit verkiest, kan je ook onmiddellijk na aankomst van de onthaalvrijwilliger de sleutels overhandigen en vertrekken, dan gebeurt de controle achteraf. Dit is ter plaatse overeen te komen met de onthaalvrijwilliger. Wijzigingen ivm gereserveerde activiteiten, gebruik houtoven, schade enz. dienen ten laatste VOOR het einde van het verblijf schriftelijk worden gemeld via mail aan info@dekleppe.be. De eindfactuur gebeurt op basis van deze informatie.
terug naar boven

Kan ik de laatste dag toch nog langer blijven?

Behalve op zondag (zie de vraag hieronder) is het uur van check-out om 10u30. De kamers moeten vrij zijn om 10 uur. De volgende gasten kunnen inchecken vanaf 15 uur. De tussentijd is nodig voor de schoonmaak van alle accommodaties zodat ook onze volgende gasten kunnen genieten van een net vakantiehuis.
terug naar boven

Check-out op zondag

Heb je een weekend geboekt of een verblijf dat eindigt op een zondag, dan mag je op zondag blijven tot de late namiddag of vooravond aangezien er op zondag geen schoonmaak is.
Op zondag zal er voor de check-out controle geen vrijwilliger langskomen, de controle gebeurt dan sowieso de eerstvolgende werkdag. Wijzigingen ivm gereserveerde activiteiten, gebruik houtoven, schade enz. dienen ten laatste VOOR het einde van het verblijf schriftelijk worden gemeld via mail aan info@dekleppe.be. De eindfactuur gebeurt op basis van deze informatie.
terug naar boven

Wat breng ik zelf mee?

Je zorgt zelf voor badlinnen, vaatdoeken en toiletpapier. Je kan ook je eigen vaatwastabletten meebrengen, behalve voor de industriële vaatwasser in de Grote Kleppe. Schoonmaakmateriaal en schoonmaakproducten zijn aanwezig in elke accommodatie.
terug naar boven

Mag ik ook mijn eigen lakens meebrengen?

Neen. Om het BTW-tarief van 6 % op je verblijf te kunnen hanteren, moet je ook verplicht onze lakenpakketten huren. Om de prijs te drukken rekenen we enkel het echt gebruikte aantal lakenpaketten aan. Indien je er meer reserveerde dan effectief gebruikt, storten we je het verschil terug.
terug naar boven

Zijn er donsdekens en hoofdkussens?

Zeker. Elk bed beschikt over een donsdeken en een hoofdkussen.
terug naar boven

Mag ik mijn huisdier meebrengen?

Assistentiehonden en blindengeleidehonden zijn altijd welkom. Andere honden zijn welkom mits voorafgaande aanvraag. Andere huisdieren zijn nooit toegelaten in het vakantiehuis.
Verdere afspraken vind je in ons Huishoudelijk Reglement onder artikel 5 “Honden”
terug naar boven

Hoe zijn de kamers ingedeeld?

Bij de beschrijving van onze vakantiehuizen op onze website vind je een handig grondplan:

terug naar boven

Mag ik bedden en ander meubilair verplaatsen?

De tafels en stoelen in de leefruimtes mag je verplaatsen op voorwaarde dat ze op de oorspronkelijke plaats worden teruggeplaatst bij vertrek. De boxspring-bedden mogen enkel indien dit echt nodig is van kamer verplaatst worden. De Hoog-Laagbedden mogen nooit worden verplaatst, deze zijn bijzonder zwaar en beschadigen de vloer bij verplaatsing.
Wij vragen om voor het vertrek alles terug op zijn oorspronkelijke plaats te zetten.
terug naar boven

Waarom is de prijs voor de schoonmaak van de Grote Kleppe en Kleine Kleppe vrij duur?

De Grote Kleppe is ruim 567 m2 groot; de Kleine Kleppe ruim 353 m2 groot. De schoonmaak van deze ruimtes neemt dus meerdere uren in beslag.
terug naar boven

Is er WIFI?

Natuurlijk is er gratis WiFi in het vakantiehuis. Je ontvangt de code bij aankomst.
terug naar boven

Wat is er aanwezig in de keuken?

De keukens van het vakantiehuis zijn volledig uitgerust. De Grote Kleppe beschikt over een professionele koude en warme keuken met heel veel apparatuur. Je vindt de inventarissen telkens per accommodatie terug op onze website.

terug naar boven

Is ontbijt, halfpension of volpension mogelijk?

Kom je in grote groep en zonder eigen kookploeg naar De Kleppe, dan kunnen we je een selectie van de beste traiteurs uit de buurt voorstellen. Stuur een mailtje naar info@dekleppe.be en we bezorgen je graag alle nodige informatie. Neem tijdig contact!
terug naar boven

Jawel, hiervoor werken we samen met een aantal traiteurdiensten. Er is mogelijkheid voor ontbijt, koude of warme lunch of avondmaal, belegde broodjes, lekkere dessertjes.
Hier vind je alle traiteurdiensten en hun bestelformulieren. Wil je bestellen, vul dan het bestelformulier in en stuur het via e-mail naar info@dekleppe.be.
terug naar boven

Leden van mijn groep hebben zorg nodig

De Kleppe beschikt over diverse zorghulpmiddelen zoals tilliften, douchebrancards, rolstoelen, rollators... Deze zorghulpmiddelen kan je vooraf reserveren en gratis gebruiken tijdens het verblijf.
Lees hier de volledige informatie rond de zorghulpmiddelen. Je vindt er ook het invulformulier om hulpmiddelen aan te vragen.
De Kleppe biedt ook een uitgebreid extern zorgnetwerk waar je een beroep kan op doen. Er is een aanbod van thuisverpleging, kinesisten, dokters... Hier vind je alle informatie en het aanvraagformulier van het zorgnetwerk. Belangrijk: Vraag alle diensten en zorghulpmiddelen ten laatste 1 maand voor je verblijf aan.
terug naar boven

Op vakantie met personen met ASS

De Kleppe heeft het Autismevriendelijk label. Lees meer over onze autismevriendelijke werking. Naast prikkelarme kamers en ruimtes, kleurencodes, Sclera pictogrammen (www.sclera.be), visualisaties, een belevingsaanbod op maat, een Auti-box met hulpmiddelen... hebben we recent ons aanbod uitgebreid met een snoezelruimte en een time-out ruimte. Om je verblijf op De Kleppe zo goed mogelijk voor te bereiden, kan je onze stappenplannen / sociale verhalen gebruiken.
terug naar boven

Mag ik de snoezelruimte vrij gebruiken?

Ja, je kan gratis gebruik maken van onze snoezelruimte tijdens je vakantie. Vooraf reserveren kan niet. Aan de deur van de snoezelruimte hangt een document waarop je zelf kan invullen wanneer je er gebruik wenst van te maken.
terug naar boven

Wat is een belevingsactiviteit met dieren?

Onze kleine boerderijdieren (kippen, konijnen, geiten) zijn speciaal getrainde zorgdieren en kunnen allerlei leuke kunstjes. Een belevingsactiviteit gebeurt onder de leiding van een dierenbegeleider en moet altijd (liefst 2 maand) voor het verblijf aangevraagd worden. Je kan reserveren voor een activiteit op dinsdag en donderdag. Steeds alleen mits tijdige aanvraag.
Hier vind je meer informatie over onze dierenwerking.
terug naar boven

Gebruik van de houtoven

Samen brood of pizza maken en smullen is een leuke groepsactiviteit. Reserveer onze houtoven vooraf ! Het gebruik van de oven is volledig in eigen beheer (aanstoken, deeg maken enz), bij reservatie ontvang je een handig draaiboek. Reserveer je de houtoven en gebruik je deze toch niet tijdens je vakantie, meld dit dan ten laatste voor het einde van je verblijf schriftelijk aan info@dekleppe.be. Zoniet zal de eindfacturatie worden opgemaakt op basis van de reservatie.
terug naar boven

Zijn er leuke wandelingen en activiteiten in de omgeving?

Absoluut, dit zijn tenslotte de Vlaamse Ardennen. Op onze website vind je een uitgebreid aanbod aan wandelingen, activiteiten dichtbij De Kleppe of iets verder in onze regio.
De Kleppe heeft ook een wandeling van 5km uitgestippeld die op het terrein vertrekt en ook voor rolstoelen toegankelijk is.
terug naar boven

Wat kunnen de kinderen doen bij slecht weer?

Wij beschikken over diverse gratis te gebruiken spelkoffers, zoals het reuzenmemory-spel. Reserveer ze vooraf.
terug naar boven

Kunnen we onze fietsen veilig stallen?

Ja, wij beschikken over een ruime, overdekte fietsenstalling voor zeker 20 fietsen. Deze kan worden afgesloten. Je fiets of MTB kan je hier ook schoon spuiten.
Hier vind je nog meer tips voor de fietsliefhebber: wist je bijvoorbeeld dat we je als gast van De Kleppe ook een mooie korting kunnen aanbieden in het Centrum Ronde van Vlaanderen?
terug naar boven

Onze belevingsactiviteiten met de zorgdieren

Onze kleine boerderijdieren zijn getraind tot zorgdier. Onze vrijwilligers en medewerkers laten je graag kennis maken met de dieren. Tijdens een belevingsmoment maak je – als je dit zelf wil - echt contact met de dieren, op jouw ritme. Deze interactie zorgt vaak voor intense en leuke momenten. Voor groepen bieden we de Kleppe-belevingsdag aan. Voor gezinnen is er de kleinere Kleppe Dierentoer.
terug naar boven

Mag ik de dieren zelf eten geven?

Het is strikt verboden om de dieren zelf eten te geven.. Onze dieren krijgen de beste zorgen en aangepaste voeding. Dieren kunnen ziek worden en zelfs doodgaan door het eten van verkeerd voedsel.
terug naar boven

Mag ik zelf met de ezels op stap?

Neen, een wandeling met de ezels kan enkel onder begeleiding van Kleppe-personeel en maakt deel uit van een belevingsactiviteit.
terug naar boven

Mag ik groenten en fruit oogsten in de tuin?

Dit kan eventueel, maar alleen na toestemming van de verantwoordelijke van het buitendomein.
terug naar boven

Mag ik een kampvuur maken?

Ja, er is een vuurplaats voorzien achteraan in de tuin. Deze mag je op aanvraag gebruiken. Ook het brandhout kan je gebruiken. Natuurlijk mag enkel op deze plaats vuur worden gemaakt. Wij vragen om voorzichtig te zijn en het vuur steeds te doven bij het verlaten van de vuurplaats.
terug naar boven