Word Vriend van De Kleppe

We dromen van…

Normaal zou hier een lijstje staan van zaken die we dit jaar wilden verwezenlijken en waarvoor we graag jouw hulp wilden vragen. We droomden van een nieuwe tillift, een douchestoel, een mooie picknick-bank voor rolstoelgebruikers…

Dit is nu even helemaal achterhaald. De maatregelen om het coronavirus tegen te gaan, hebben een enorme impact op onze werking. Onze inkomsten bestaan uitsluitend uit giften, sponsoring en verhuur van onze vakantiehuizen. De verhuur ligt nu helemaal stil. Tot hoe lang? We weten het niet, maar het maakt ons bang voor onze werking. Onze kosten lopen immers door.

We dromen dus nu van overleven. En we kunnen jouw hulp gebruiken. Wil je een gift doen, een actie op touw zetten, een sponsoring uitwerken met je bedrijf of serviceclub? Nu of in de komende maanden? We kunnen echt alle hulp gebruiken.


Dankjewel, en zorg goed voor jezelf en voor de anderen.

Het team van De KleppeHet is onze missie om kwetsbare groepen een kwaliteitsvolle vakantie aan te bieden: mensen met een fysieke of mentale beperking, mensen met autisme, mensen in armoede, mensen met een bijzondere hulpvraag. Om dit te kunnen verwezenlijken, hebben we vrienden nodig.


Fonds Vrienden van De Kleppe

Het fonds “Vrienden van De Kleppe” wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting. Via dit fonds ondersteunen de vrienden de werking van De Kleppe. Dit biedt als voordeel:

  • Fiscaal attest voor giften vanaf 40 euro. Via je belastingaangifte recupereer je dan 45%: zo kost een gift van 40 euro je slechts 22 euro
  • Maandelijkse doorlopende opdrachten zijn mogelijk. Bij een maandelijkse gift krijg je een fiscaal attest voor het totale bedrag per jaar.
  • Je kan online een gift doen. Via dit formulier van de Koning Boudewijnstichting.


Hoe word je Vriend van De Kleppe?

  • Je wordt “Vriend van De Kleppe” als je een gift overmaakt, of als je je op een andere manier inzet voor De Kleppe. Om onze werking en fondsenwerving heel concreet te maken, hebben we een aantal specifieke giften uitgewerkt. Klik hieronder om je gift meteen online over te maken, via het formulier van de Koning Boudewijnstichting.
  • Overschrijven kan ook: op rekeningnummer BE 10 0000 0000 0404 met mededeling 018/1460/00063.
  • Of kies voor een maandelijkse doorlopende opdracht: op rekeningnummer BE 10 0000 0000 0404 met mededeling 018/1460/00063.
Schenking, jubileum, verjaardag

Je viert een jubileum, verjaardag of ander feest, en je wil graag dat je gasten een gift doen aan een goed doel in plaats van een cadeau te kopen? Contacteer ons vooraf via info@dekleppe.be en we bezorgen je een specifieke actiecode om de fiscale attesten voor je genodigden in orde te brengen.


Word peter en meter van onze dieren

Je krijgt voor één jaar het peterschap over één van onze dieren. Er komt dan een bordje met jouw naam of de naam van je organisatie aan het verblijf van jouw ‘petedier’. Een grote steun voor ons, want zo help je mee de kosten betalen voor het voeder, de veearts en de zorg.

  • Vanaf 250 euro voor konijntjes of kippen
  • Vanaf 350 euro voor een geitje of een varken
  • Vanaf 500 euro voor een paard of een ezel


Blijf betrokken

We houden al onze Vrienden van De Kleppe graag op de hoogte van onze werking, via onze online nieuwsbrief of ons magazine De Kleppelaar. En als we activiteiten organiseren, nodigen we onze Vrienden uiteraard als eerste uit!

Zet je graag een eigen initiatief op? Wil je De Kleppe op een andere manier helpen? Laat het ons weten via info@dekleppe.be!