Op zoek naar een toegankelijk verblijf, aan een gunstig tarief, in de natuur en dicht bij de dieren? Met je gezin, je familie of in groep?

 

Vakantie doet wonderen

De Kleppe in Everbeek (Brakel) is een vakantiecentrum waar iedereen terecht kan. Ook en vooral kwetsbare mensen, personen met een mentale of fysieke beperking, mensen in armoede, mensen met autisme en personen met een bijzondere hulpvraag.

Onze toegankelijke (A+) vakantiehuizen zijn ingericht in een voormalig klooster en bieden plaats aan 4 tot 57 personen. We voorzien de nodige zorghulpmiddelen en een professioneel zorgnetwerk, het domein en de belevingstuin zijn volledig toegankelijk voor rolstoelen en zelfs bedden, en de inrichting en de werking van ons centrum is op maat van mensen met autisme (ASS). Hiervoor kregen we als eerste vakantiecentrum in Vlaanderen het autismevriendelijk label van Autisme Centraal. Als hulpmiddel voor mensen met autisme hebben we ook een stappenplan uitgewerkt van een verblijf op De Kleppe.

Iedereen welkom

We zijn er in de eerste plaats voor onze kwetsbare doelgroepen, maar in de weekends en in het laagseizoen staan onze vakantiehuizen open voor iedereen. Met zijn prachtige ligging in hartje Vlaamse Ardennen is De Kleppe een prima adres voor fietsers of wandelaars. En als je kiest voor een verblijf op De Kleppe, dan steun je onze werking. Een vakantie waarmee je niet enkel jezelf een plezier doet, maar ook mensen helpt die het minder goed hebben dan jij? Dat is pas een wonder!

Voor kwetsbare mensen, en samen met kwetsbare mensen

Voor heel wat vrijwilligers of mensen in sociale tewerkstelling biedt werken op De Kleppe een belangrijke houvast. En in ons Dagatelier kunnen personen met een beperking of autisme hier ook voor hun dagbesteding terecht.

Actieve dierenwerking

Op De Kleppe organiseren we aangepaste activiteiten met de boerderijdieren. Van kinderen met autisme, over personen met meervoudige beperkingen tot dementerende ouderen… dagelijks zien we dat onze dieren wonderen doen, dat ze iets teweeg brengen en dat ze de mensen stimuleren in hun kunnen.

De Kleppe is een totaalproject in de sociale sector. Een plaats waar welzijn en zorg, toerisme en vrije tijd, jeugd en milieu elkaar ontmoeten.

Ambassadeur en pionier


In het nieuwe boek "20 jaar toegankelijk toerisme in Vlaanderen" werd De Kleppe gekozen als inspirerend voorbeeld voor de sector. Een mooie erkenning voor ons werk als ambassadeur en pionier voor het toegankelijk toerisme in Vlaanderen.

Activiteiten met onze dieren

Vakantiehuis voor 4 tot 57 personen