In de regio (+20km)

Provinciaal Archeologisch Museum Ename (20 km van De Kleppe)

Toegankelijkheid: toegankelijk voor rolstoelen, er is een lift aanwezig en er is een invalidentoilet. Programma’s voor mensen met beperkingen en speciale voorzieningen voor mensen met een visuele beperking en slechthorenden.
Bereikbaarheid: moeilijk met openbaar vervoer

In Ename ademt zowat het ganse dorp geschiedenis uit! Er is de archeologische site met de restanten van een benedictijnenabdij, iets hogerop is er het beschermde Bos t' Ename, in het dorp vind je de prachtig gerestaureerde Sint-Laurentiuskerk en als verzamelpunt van alle informatie: het Provinciaal Archeologisch Museum (of PAM) Ename. En dan zwijgen we nog over wat je niet ziet: ooit stond hier een burcht die de grens van het Duitse keizerrijk moest beschermen. In het museum vind je hier het verhaal van terug.

 • Permanente tentoonstelling over het leven van de Middeleeuwen tot nu.
 • Adres: Lijnwaadmarkt 20 – Oudenaarde
 • Meer informatie


Centrum Ronde Van Vlaanderen Oudenaarde ( 20 km van De Kleppe)

Toegankelijkheid: Toegankelijk voor rolstoelgebruikers, er is een lift aanwezig en twee rolstoelen ter beschikking. Er is een toegankelijk toilet aanwezig. Ook de brasserie is toegankelijk. Voor personen met ASS zouden we dit bezoek niet aanraden (veel prikkels).
Bereikbaarheid: moeilijk bereikbaar met openbaar vervoer. Gratis parking op wandelafstand.
Tip: Een uitstap naar Oudenaarde is een aanrader als dagactiviteit! Op donderdag is er ook een grote toegankelijke markt. Aan het marktplein vind je veel toegankelijke tavernes en restaurants.

Het Centrum Ronde van Vlaanderen is een uniek bezoekers- en belevingscentrum in Oudenaarde. In het Belevingsmuseum, op de benedenverdieping van het CRVV, kun je de Ronde van Vlaanderen elke dag opnieuw beleven, en meer nog, je kan hem zelfs winnen! Wie een geleid bezoek wil, kan tweevoudig wereldkampioen Freddy Maertens 'boeken' voor een exclusieve rondleiding.
Brasserie De Flandrien (erkend fietsvriendelijk café) maakt ook deel uit van het Centrum RVV en is een museum op zich. Je kunt er te midden honderden oude wielertruien, drinkbussen, affiches, foto’s en memorabilia een huiseigen Flandrienbier drinken, een Spaghetti Bolognaise verorberen of een Coupe Koppenberg nuttigen. Er is een zonneterras en bovendien zijn er live sportuitzendingen op groot scherm.


Voor sportievelingen: The Outsider te Oudenaarde (ongeveer 20 km)

Toegankelijkheid: moeilijk voor personen met een fysieke beperking. Er is een invalidentoilet aanwezig.
Bereikbaarheid: moeilijk bereikbaar met openbaar vervoer

 • Keuze uit verschillende attracties zoals kajaktocht, blotevoetenpad, klimcontructie, aperitiefshooting, volksspel Oudenaards bierebollen,...
 • Adres: Donkstraat 50 te Oudenaarde
 • Meer informatie


Dierenpark Pairi Daiza (23 km van De Kleppe)

Toegankelijkheid: Pairi Daiza is vrij goed toegankelijk voor rolstoelen; je kan er ook rolstoelen lenen op reservatie.
Bereikbaarheid: Neem lijnbus 78 tot Station Geraardsbergen en neem daar de trein naar Station Cambron-Casteau (lijn Bergen-Ath) (treinreis ongeveer 35 min); van het station Cambron-Casteau is een voetgangersparcours aangelegd tot het dierenpark (ongeveer 900 meter stappen)

 • Een aanrader voor een leuke daguitstap!
 • Adres: Domaine de Cambron – 7940 Brugelette
 • Meer informatie


Het Park van Edingen (23 km van De Kleppe)

Bereikbaarheid: Neem lijnbus 78 tot Station Geraardsbergen en neem daar de trein naar Station Edingen (lijn Brussel); vanaf Station Edingen 750 meter stappen).

Edingen is een Middeleeuwse stad met een prachtig park van 182 ha opgenomen in de lijst van Belangrijk Erfgoed van Wallonië. Je kan het kasteel bezoeken, de paardenstallen, de kapel en de tuinen. Het park van Edingen is één van de mooiste tuinen van Wallonië.


Archeosite en museum van Aubechies ( 28 km van De Kleppe)

Toegankelijkheid: het museum en het gallo-romeinse gedeelte zijn rolstoeltoegankelijk; het prehistorische dorp buiten is minder geschikt voor rolstoelen. Er is een invalidentoilet aanwezig.
Bereikbaarheid: is niet bereikbaar met het openbaar vervoer.

Het grootste gereconstrueerde dorp van België, van de prehistorie tot het Romeinse tijdperk. Wandel doorheen het openluchtmuseum en ontdek in de diverse woningen tal van voorwerpen uit het dagelijkse leven van vroeger. Het Gallo-Romeinse deel bestaat oa. uit een reconstructie van het heiligdom van Blicquy, een schuit en een villa.

 • Adres: Rue de l’ Abbaye 1y te Beloeil (Aubechies)
 • Prijzen: kiest u voor een rondleiding in groep, dan is er een gunstig tarief voor personen met een beperking. Is je groep groter dan 20 personen, dan krijg je het verminderde groepstarief voor scholen. Hier vind je alle prijzen. Voor groepen met minder dan 20 personen, geldt de korting ook maar wordt een supplement aangerekend van 15 (1u rondleiding) tot 25 euro (3u rondleiding).
 • Meer informatie over de Archeosite


Kasteel en park van Beloeil ( 30 km van De Kleppe)

Toegankelijkheid: het park is toegankelijk voor rolstoelen; het kasteel enkel de benedenverdieping.
Bereikbaarheid: is niet bereikbaar met het openbaar vervoer.

Het 14de eeuws kasteel is volledig gemeubileerd en bevat vele kunstvoorwerpen. De Franse tuin strekt zich uit over 25 ha. Je kan er met een treintje een rondrit maken.


Te bezoeken steden

De Kleppe is centraal gelegen om een bezoek te brengen aan volgende steden: Zottegem, Oudenaarde, Ronse, Aalst, Gent, Brussel.

Een uitstap naar Oudenaarde is zeker een aanrader als dagactiviteit: op donderdag is er ook een grote toegankelijke markt. Aan het marktplein vind je veel toegankelijke tavernes en restaurants. Je kan ook combineren met een bezoek een het Centrum Ronde van Vlaanderen.


Toegankelijk reizen in de Vlaamse Ardennen

In de brochure van Toeren met Taxi's vind je een overzicht van bezienswaardigheden met een toegankelijkheidslabel.