De Kleppe mooier dan ooit bij de heropening!

  • Posted on: 17 February 2021
  • By: vrijwilliger
De Kleppe mooier dan ooit bij de heropening!

Door de coronacrisis hebben we nu al maanden geen groepen over de vloer, enkel kleine gezinnen. Maar we zitten niet stil. Dit is een mooie gelegenheid om ons gebouw en domein helemaal in orde te zetten. Zodat we onze bezoekers binnenkort nog beter kunnen ontvangen!

Heel erg bedankt aan de vrijwilligers en medewerkers die hier hun schouders onder zetten. Wij mochten Loay heel even van zijn werk houden. Samen met Sébastien en Christophe zorgt hij ervoor dat alle kamers van De Kleppe – en dat zijn er heel wat – pico bello in orde zullen staan tegen de heropening.Hallo Loay, het ziet er hier mooi uit. Jullie hebben al heel wat werk verzet!
Zeker! We zijn beneden begonnen in december. Alle ruimtes van de groepsverblijven beneden zijn klaar. Nu werken we de Grote Kleppe boven af. En later doen we ook nog de Kleine Kleppe boven, de Mini-Kleppe 2 en de burelen. Ik denk dat we nu halfweg zijn met de werken.

En wat doen jullie juist?
We doen kleine herstellingen, hier en daar bijpleisteren, en dan verven. Alles krijgt een fris nieuw kleurtje.

Hoe zijn jullie eigenlijk bij De Kleppe terechtgekomen?
Christophe loopt hier een VdaB WES stage van 2 x zes maanden. En Sébastien en ikzelf zijn tewerkgesteld met een artikel 60-contract via het ocmw. Een job op De Kleppe laat ons toe ervaring op te bouwen die we later goed kunnen gebruiken op de arbeidsmarkt.

Welke impact heeft de corona-crisis op jullie werk?
Het is hier natuurlijk minder druk dan in normale tijden. Geen gasten, geen bezoekers, en dus ook minder collega’s en vrijwilligers. Iedereen moet zich wat aanpassen. Ik werk normaal vooral in de administratie en logistiek, en Sébastien werkt vooral op het buitendomein. Maar nu is het wel fijn dat we kunnen inspringen om eerst dit project af te werken.

En het werk op zich? Jullie werken binnen met 2 à 3 mensen tegelijk. Dat lukt op een veilige manier?
Ja, zeker. We werken steeds elk apart in een kamer. En voor de rest dragen we onze mondmaskers en volgen we de basisregels zonder probleem op.

OK, dankjewel om ons even te woord te staan. We zullen je niet langer ophouden. Hoe lang zijn jullie hier nog mee bezig, denk je?
De bedoeling is dat we tegen eind maart klaar zijn. We kijken er allemaal naar uit om in de lente en zomer opnieuw groepen te ontvangen. Dat zou zo’n goed nieuws zijn!

Deze mooie kamers verdienen inderdaad snel terug bezoekers!
Nog veel succes met de werken en met alles wat jullie daarna nog op De Kleppe doen.