Interview met medewerker: Elie

  • Posted on: 16 November 2018
  • By: vrijwilliger

Nog niet zo lang geleden was Elie Herzeel een toegewijde huisman. Zijn vrouw werkte in het ziekenhuis en had moeilijke uren. Hij bleef thuis om op zijn dochter te passen. Maar ook dochters worden groot. En zo ging Elie terug op zoek naar een job. Zijn eerste sollicitatie was bij De Kleppe. Dadelijk raak! Door zijn ervaring bij de groendienst van Ninove had Elie groene vingers. Ideaal voor onze tuin dus. Eind dit jaar loopt het contract van Elie in De Kleppe af. De Kleppelaar-redactie heeft nog een paar vraagjes voor hem.

Hoe was je eerste ervaring bij De Kleppe?
Ik kwam hier terecht in een groep met fantastische collega’s. Het zijn echt makkers geworden. We werken hard, maar kunnen samen ook goed lachen. Daar heb ik al veel goede herinneringen aan over gehouden. Zo zal ik het feest voor 25 jaar De Overmolen niet gauw vergeten. We trokken er met de hele bende naartoe en installeerden de stand van De Kleppe op de vijfde verdieping…maar dan wel zonder lift! Maar het is ons gelukt en het uitzicht boven was adembenemend.

Ik kwam hier terecht in een fantastisch team. We hebben hard gewerkt, maar ook veel gelachen.

Wat vind je het leukste aan je job?
Ik hou van de afwisseling die ik heb in mijn job op De Kleppe. Onderhoud van het gebouw en de tuin, reparaties, poetsen, enzoverder. Maar het meest geniet ik nog van het contact met de mensen. Hen kunnen helpen, of gewoon een praatje slaan, geeft me veel voldoening. Ik werkte ook heel graag mee met de groepen tijdens de belevingsdagen. Helaas kan ik dit nu niet meer doen door een allergische reactie aan de dieren.

Wat zou je in de toekomst graag doen?
Bij De Kleppe heb ik mijn sociaal talent ontdekt. Ik hoop dat ik ook in mijn nieuwe job in contact kan blijven met mensen. Maar de afwisseling die ik hier op De Kleppe heb, zou ik toch ook graag behouden. En als ik nog tijd over heb, kom ik graag nog eens langs als vrijwilliger.

Wij hopen Elie ook in 2019 nog veel te zien. Want we zullen hem zeker missen: zijn grapjes, zijn vriendelijkheid,…en niet te vergeten, zijn befaamde ballekes in tomatensaus!