Kleppe-toer met onze vrijwilligers

  • Posted on: 8 September 2021
  • By: vrijwilliger
Kleppe toer met onze vrijwilligers

Gisteren konden we met heel wat vrijwilligers samenkomen op De Kleppe! We maakten er een “Kleppe-toer” van. Iedereen mocht tonen of vertellen wat ze voor De Kleppe doen. Met een lekker hapje en drankje erbij werd het een meer dan geslaagde avond!

Onder een stralend avondzonnetje startten we met de ronde in de belevingstuin. De vrijwilligers die instaan voor de dierenzorg en de belevingsdagen met de dieren deden hun verhaal. We hoorden mooie getuigenissen over de interactie tussen de Kleppe-dieren en onze gasten. Hilde, Esmeralda en Nadine vertelden ons alles over de nieuwe belevingsactiviteit met de paarden. We zagen de geitjes in actie, proefden lekkers uit de groentetuin, kregen uitleg over de belevingsmomenten met de kippen, konijnen en ezels, en we vernamen meer over de dagbestedingsactiviteiten van begeleiders Isabelle en Jurgen.

Na de lekkere maaltijd was het binnen de beurt aan de andere vrijwilligers. Stap voor stap hoorden we wat er allemaal komt kijken bij een groepsvakantie op De Kleppe. En dat is heel wat. Van heel veel werk achter de schermen – helpen bij de boeking, antwoorden op vragen, vastleggen van traiteurs, plannen van dierenbelevingsdagen, opvolgen van betalingen… – tot het effectief in orde maken van de kamers, klaarzetten van alle zorghulpmiddelen, opmaken van de bedden, nakijken van alle materiaal… We kregen ook een heel mooi beeld van de bedrijvigheid op vrijdag, de wisseldag waarbij ’s morgens een groep gasten vertrekt en in de namiddag de volgende groep toekomt. In de paar uur tussen beide groepen lopen heel wat vrijwilligers rond die elk hun deeltje van het werk doen: check-out, inventarissen, controle, kuis, lakens en beddengoed, reparaties, opnieuw opmaken van bedden, opnieuw onthaal en check-in, enzovoort.

Paul en Veerle vertelden nog over het werk voor communicatie, prospectie en fondsenwerving. Ruth werd gehuldigd als onze vrijwilliger van de maand. Annemie lichtte de werking van de Raad van Bestuur en de stuurgroep van De Kleppe toe. We gingen langs in de snoezelruimte om zelf te ervaren met welke voorwerpen, geuren, kleuren, geluiden en beelden er gewerkt wordt. En eindigen deden we in één van de grote zorgkamers. We zagen de tillift in werking en kregen uitleg over het professionele zorgnetwerk dat rondom De Kleppe verzameld werd.

Het was een heel leuk samenzijn! Met vrijwilligers uit diverse ploegen. Het werd nog maar eens duidelijk dat alle vrijwilligers onmisbare schakels zijn in de groepsketting. Iedere inbreng is echt van belang en we hebben elkaar nodig. Bedankt aan iedereen om van De Kleppe zo’n mooie en stevige ketting te maken!

Meer foto's vind je op onze Facebook pagina.